LANGERHUIZE IS POWERED BY KRAGTWIJK

We love cooking and offer the finest food

Historie / Ons verhaal

Kragtwijk Finest Food is een familiebedrijf dat al ruim 50 jaar bestaat. Lees hieronder ons verhaal.

1966: Oprichting van Frans Kragtwijk B.V.

Frans Kragtwijk, vader van de huidige eigenaar Joost Kragtwijk, had in de jaren ‘60 een snoepwinkel en een snackbar. Op een dag vroeg een zakenrelatie of hij een feest voor hem wilde verzorgen. Daar had Frans wel oren naar. Hij regelde de drank, kocht hapjes in bij een cateraar en organiseerde een geweldig feest. Iedereen tevreden, behalve Frans… Als rasechte ondernemer dacht hij: het kan nóg beter als ik zelf met lokale ingrediënten lekkere hapjes ga maken. Hij verkocht zijn winkels en startte een cateringbedrijf dat in no time een utstekende reputatie opbouwde in de omgeving.

1998: Joost neemt Kragtwijk Catering B.V. over

Het ging Frans Kragtwijk voor de wind: het bedrijf groeide en bloeide. Zijn zoon Joost volgde een horecaopleiding en was buiten lesuren altijd in het bedrijf te vinden om een handje te helpen. Joost had één grote passie: met pure, lokale ingrediënten de lekkerste gerechten en hapjes maken – creatief en tot in de puntjes opgemaakt. Al tijdens zijn studie ging hij naar sterrenrestaurants om zich voor te bereiden op een carrière als topchef.
Toch kroop het bloed waar het niet gaan kan: Joost kwam in dienst van Kragtwijk B.V. Hij genoot van het persoonlijke contact met klanten en was erg goed in het creëren van evenementen met de juiste sfeer. Naast een culinaire kwaliteitsinjectie zorgde Joost voor een frisse blik op de interne processen en de bedrijfseconomische kant van het bedrijf. Het duurde dan ook niet lang voordat zijn ouders de leiding van het cateringbedrijf aan hem toevertrouwden.

2018: Groei door overname van Langerhuize

Joost genoot van het succes van zijn onderneming, maar wilde zijn activiteiten graag verder uitbreiden. Hij ging rondkijken en kreeg de kans om een prachtig bedrijf over te nemen: Langerhuize, een specialist in het bereiden van koosjere gerechten en speciale maaltijden voor de luchtvaart, zorginstellingen en ziekenhuizen.
Zowel landelijk als internationaal stond Langerhuize er al vele jaren om bekend heerlijke maaltijden van hoge kwaliteit te leveren. Focus op smaak en kwaliteit, dat klonk Joost als muziek in de oren: precies dezelfde kernwaarden als van Kragtwijk Catering! En waar Kragtwijk vooral gericht was op party- en eventcatering, bracht Langerhuize veel ervaring en expertise mee op het bereiden van koosjere en andere speciale maaltijden voor sectoren als de zorg en luchtvaart.
Met deze overname kon Joost met Kragtwijk Catering niet alleen nieuwe markten aanboren, bovendien had hij nu ook een diëtiste in dienst én kreeg hij de beschikking over een eigen bakkerij! Zo ontstond er een modern full-service cateringbedrijf dat aan de hoogste voedselveiligheidseisen voldoet en over alle vereiste certificeringen beschikt.

2021: Kragtwijk Finest Food

Anno 2021 is Kragtwijk een florerend bedrijf met 70 mensen in dienst, die vol enthousiasme de lekkerste verse maaltijden en hapjes maken. Met pure ingrediënten en subtiele kruiden creëren onze koks verrassende gerechten die heerlijk geuren en intens smaken – echt een feest voor de zintuigen!
Naast cateringactiviteiten voor bedrijfsevents, conferenties en meetings is ‘koosjer’ inmiddels een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Zo leveren we koosjere maaltijden aan internationale luchtvaartmaatschappijen als KLM, Air France, Alitalia, Lufthansa en Etihad, en aan diverse bedrijven, hotels en instellingen. Mede onder invloed van deze kruidenrijke mediterrane keuken zijn we ons eveneens meer gaan richten op de markt voor ‘vegan’ producten en maaltijden.
Kragtwijk is een familiebedrijf dat hecht aan traditie en goede relaties met onze klanten, maar ook een moderne organisatie die duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel heeft staan en de trends op voedselgebied nauwgezet volgt.

Met het oog op de toekomst hebben we besloten om de merken Kragtwijk Catering en Langerhuize te bundelen onder een nieuwe bedrijfsnaam: Kragtwijk Finest Food. Uiteraard blijven we maaltijden, gerechten en hapjes van topkwaliteit leveren, met de bijbehorende service en klantgerichtheid die onze klanten van ons gewend zijn.
Wij zijn trots op waar wij als bedrijf voor staan, maar tegelijkertijd blijven wij zoeken naar innovaties en doen wij er alles aan om onze producten en processen te optimaliseren. Zo houden wij de spirit van oprichter Frans Kragtwijk in ere: het kan altijd nóg beter. 

EIGEN BAKKERIJ

Kragtwijk Finest Food heeft met haar eigen bakkerij de ambacht zelf in huis.
“Hier bakken we niet alleen onze eigen broden zoals de traditionele Challe of de populaire desembroden. Ook bereiden we onze soepstengels, broodstengels en pizzabodems’’, legt Joost uit. “Alles kosjer en iedere dag vers”. 

CRUQUIUS LOCAL

Cruquius local is een eigentijds restaurant in Amsterdam. Mooi gelegen aan de entrepothaven. Hier kan je op je gemak met je gezin een heerlijk hapje eten, met een zakenrelatie fijn lunchen of gezellig borrelen met vrienden. 

COMING SOON

Als Kragtwijk Finest Food streven wij ernaar innovatief te zijn in ons aanbod. Hierbij stellen wij de wensen van de klant centraal. Het gevolg? Er valt bij ons altijd wat te beleven en ons team is altijd weer bezig met “the next big thing”. Kortom houdt ons in de gaten. 

WELKOM BIJ
KRAGTWIJK FINEST FOOD

“Al sinds 1967 varen wij onze eigen koers. Maar luisteren met aandacht naar uw wensen. Wij maken mooie, smaakvolle en fijne gerechten, met een continue natuurlijke drang naar vernieuwing”.

— JOOST KRAGTWIJK

ISO 22000 gecertificeerd

Kragtwijk Finest Food is een innovatief en klantgericht bedrijf met unieke expertise op het gebied van de koosjere keuken en speciale maaltijden zoals lactosevrije en vegan opties. Wij beschikken over een up-to-date productiefaciliteit met drie verschillende keukens en een eigen bakkerij die worden ondersteund door onze afdeling diëtetiek.

Neem contact met ons op